Tes İş ve Maden İş Sendikalarının Yatağan Şubesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşanan kömür sıkıntısıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Tes İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, tarafından Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşanılan kömür sıkıntısına değindiği basın açıklamasında şunları söyledi:
“ELEKTRİK OLMAZSA TELEVİZYONLARIMIZ ÇALIŞMAZ
“Değerli arkadaşlar,bugünkü bu açıklamayı yapmamızın sebebi, Yatağan Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşadığımız sıkıntılar ve son süreçteki geldiğimiz özellikle Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşadığımız kömür sıkıntısıyla ilgili bir açıklama yapma gereğini duyduk. Bu santral biliyorsunuz 1984, 1985 yıllarında başlamış ve ondan sonra devreye alınan santrallerimiz. Ne kadar da özel sektörde olsa da bizim bu yaptığımız üretim bir kamusal hizmettir. Kamusal haktır. Nasıl sağlık hakkı diyorsak da enerji üretmek ve enerji kullanmak da bir haktır. Özellikle bu çevrede çalışan arkadaşların hepsi bu bölgenin insanlarıdır. Biz de ülkemizin ve bu çevremizin aydınlık için Bu enerji üretimi ne olursa olsun üretmeye devam edeceğiz. Madem elektrik kullanmayacaksak ellerimizde kullandığımız telefon bile bir madenden yapılıyor. Elektrik olmazsa televizyonlarımız çalışmaz. Sağlıkçılar çalışmaz Ameliyatlar olmaz. Enerji bir haktır diyoruz. Enerjinin mutlaka olması gerektiğine inanıyoruz ve özellikle siyasilere sesleniyoruz. Marjinal guruplara sesleniyoruz. Bizim ekmeğimizle oynamayın. Işçi kaygılı bu durumda. Yaklaşık bu bölgede beş bin kişi ekmek yiyor. Bunun çarpanıyla birlikte yaklaşık yirmi bin kişi yapıyor. Bu bölgenin dinamosu. Özellikle Akbelen’e gelen siyasetçilerle en son konuştuğumuz zaman bunlar marjinal gruplar destekliyorlar. Bunu da zeytin mitinginde de gördük. Şu anda çadırda da kimlerin durduğunu, ne yapmak istediklerini, ülkeyi nereye götürmek istediklerini ve Muğla‘da siyasi konjonktürde neler değiştirmek istediklerini bizler biliyoruz. Bunu yapan sayın vekillere de sesleniyoruz. Bizler de seçmeniz Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde 1000 tane çalışan yaklaşık arkadaşımızın Dokuzyüz tanesi o bölgenin insanları. O bölgenin çocukları. Ve onlar da çocuklarıyla ilgili şöyle bir kaygımız var. Babam işsiz kalırsa ne olacak? Ben okuluma nasıl gideceğim? Nasıl geçimimi sağlayacağım? böyle bir kaygı ciddi anlamda kaygımız var Bizim bu kaygıdan önce daha çok bu ülkeye verdiğimiz bir değer de var bizim. Değer katıyoruz, emek harcıyoruz. Bizim ekmeğimizle oynayanın biz gazetelere de bunu söyledik. Ekmeğimizle oynanın biz de ekmeğiyle oynamak için elimizden gelen ve gücümüz nereye kadar yeterse elimizden gelen bütün şeyi de yaparız diye söylüyoruz. Bizim tekrar ekmeğimizle oynayan olursa biz de onların ekmeğiyle oynamak için dün nasıl sokaklara, yollara düştüysek bugün aynı şekilde sokaklara ve yollara düşmeye hazırız. “

Bu haber 14.01.2023 tarihinde Milas Haber Sayfasında yayınlanmıştır.

Kategoriler