Avdanlılar Kamulaştırmaya Karşı Danıştay'a Gidecek

Denizli’nin Tavas ilçesi Avdan mahallesinde 3 milyon 764 bin 623 metrekare tarım arazisi için acele kamulaştırma kararı alındı. Mahalleli topraklarını vermemek için avukata vekalet verip Danıştay’a dava açacak.

13 Ocak 2022 tarihli resmi gazetede Cumhurbaşkanlığı kararıyla yayınlanan 3 milyon 764 bin 623 metrekare arsanın acele kamulaştırma kararının ardından mahalleli topraklarını vermemek için uğraşıyor. Tavas ilçesi Avdan Mahallesi sakinleri acele kamulaştırma kararına itiraz için avukatlara vekalet veriyor. 

Vatandaşlar köy okuluna gelerek noter huzurunda avukatlara arsalarına sahip çıkmaları için vekalet verdi. Mahalle muhtarı İlhan Kulaç, “Biz 2 defa dava kazandık. Buna rağmen Cumhurbaşkanı kararıyla acele kamulaştırma kararı çıktı. Bunun mücadelesini veriyoruz. Burada mahalleli tarlasına ve vatanına sahip çıkmaktadır.” dedi. 

Mahallelinin vekalet verdiği avukat Ozan Orpak, Avdan, Gölbaşı, Narlı, Denizoluk, Adamharmanı mahallesi vatandaşları olarak 13 Ocak 2022 tarihinde acele kamulaştırma kararı alınan toprak sahipleri olduklarını belirtti. Orpak, “Biz burada yaşamak istiyoruz. Yüzyıllardan bu yana bu mahallelerde yaşadık, büyüdük, çoğaldık, ürettik, vatana millete faydalı işler yaptık. Buralar cennet gibidir. Denizli’de gezilmesi görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir buralar. Ama acele kamulaştırma kararıyla burada kömür ocağı, hatta termik santral yapılmak istenmektedir. Biz bunu engellemek, dur demek için buradayız. Biz bölgenin yerel halkı olarak hiç bir zaman enerji karşıtı değiliz. Enerji bu ülkenin ana ihtiyacıdır. Fakat buradan gidecek her bir insan, burada kesilecek her bir ağaç, burada ölecek her bir hayvandan hepimiz sorumluyuz. O yüzden burada kömür ocağı istemiyoruz. Acele kamulaştırma için de şu an Danıştay’a dava açacağız. Vatandaşlarımız duyarlı bir şekilde vekaletname için imzalarını atıyorlar. Biz de mahallerimiz için bunun mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi. 

Avdanlılar Kamulaştırmaya Karşı Danıştay'a Gidecek

Bu Haber 30.01.2022 Tarihinde Haberdenizli Adresinde Yayınlanmıştır.

Kategoriler