Çevresel adalet mücadelesi veren yaşam savunucuları 5 Aralık’ta Girne Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği konferansta bir araya gelip deneyimlerini aktaracak.

DUVAR – ‘Çevresel adalet mücadelesi’ veren yaşam savunucuları Girne Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci Kulubü’nün düzenlediği ‘Yeni İklim Rejimi ve Çevresel Adalet Aktivizmi’ başlıklı konferansta bir araya geliyor.

Girne Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonu’nda 5 Aralık Salı Günü yapılacak etkinlikte “Çevresel adalet mücadelesi, yaşamı savunmak anlamına geliyor. Tüm canlılar için yaşanılabilir bir dünya mücadelesinde hukuka oldukça büyük bir rol düşüyor” denilerek yeni iklim rejiminin getirdiği yeni bir ‘hukuk’ tartışılacak.

Konferansta Dr. Ilgın Özkaya Özlüer, ‘Çevresel adalet arayışında iklim hukukunu’, Yeşil Barış Hareketi’nden Doğan Sahir, ‘çökme ve talana’ karşı KKTC’de çevre mücadelesini, İkizköy Çevre Komitesi üyesi Necla Işık; Akbelen’de süren hak savunuculuğunu ve Emine Büyüknohutçu ise Büyüknohutçu ailesinin çevresel adalet mücadelesini anlatacak.

Bu haber 03.12.2023 tarihinde GazeteDuvar.com’da yayımlanmıştır.

Kategoriler